Video og billeder med lidt info

Her en video af Wilo som b.la. havde lidt problemer med to lændehvirvler. 

Akuppunkturpunktet LU1 som afspænder skulderregionen. Her benytter jeg laser, hvilket har ligeså stor effekt som nåle.

SI-leddet (korsleddet). Restriktioner ved SI-leddet ses ofte hos heste og symptomerne er mange såsom smerter i ryg og lænd, uregelmæssighed i bevægelserne, generelt utilpashed og diverse udfordringer i ridning. Restriktionerne i SI-leddet kan komme af mange ting f.eks. hvis hesten glider på folden, rejser sig forkert op i boksen eller lander forkert efter et spring osv. Derfor er det altid vigtigt, at undersøge om hesten skulle være udfordret her🤓

Psoasmusklerne består af  Psoas major, Psoas minor og Rectus abdominis. Denne musklegruppe er vigtig i forhold til bagbenenes sving samt afgørende for overførelse af energi fra bagbenene og via ryggen videre til forparten. Psoas løfter samtidig lændeområdet samt bækkenet. Psoas har sammen med musklen Iliacus forbindelse til lårbenets inderside. Psoas er knyttet til skeletstammen og derfor skal man altid have fokus på Psoas, hvis man har en hest med spændinger eller restriktioner i skelettet. En hest stående med bagbenene under sig, problemer med at beholde skoene på, asymetrisk på lårene, gentagende udfordringer med bækkenet vil højst sandsynlig have udfordringer i og omkring psoasmuskulaturen. 

Problemer i dette område kan ikke løses alene, men skal tages med i helheden af hesten. Her er propriotræning, træning med cavaletter og stræk et most.

01de53548eed0fbfca038146f1aade36042b9ce262
01a2572a6c55c2e6ac798d4db2067583c2e4233d1c
013eba909deac49d54894cccf02c275a612a25438f

Her er jeg ude hos Maria og hendes hest Amfora for anden gang. Den første gang jeg mødte Amfora kunne jeg næsten ikke komme til hende, hvilket gjorde det svært at undersøge Amfora. Dog fandt jeg flere dysfunktioner i kraniet og rettede disse med KST. Amfora havde i den tid Maria har haft hende været stresset og med en adfærd, hvor hun stod og vævede og generelt var meget urolig. Efter første afbalancering stoppede vævningen og den urolige og stressede adfærd ophørte helt. Her ved besøg nr. 2 mødte jeg en afbalanceret og harmonisk hest som kunne modtage en fuld afbalancering.


De mest bevægelige område i hestens rygsøjle er områderne mellem hoved og nakke, hals og brystkasse og lænd og bækken. En ”låsning” i et af disse områder vil have indirekte indflydelse på hinanden. Med låsning menes, at der er en nedsat bevægelse i forhold til normalen. Områder som jeg altid gennemgår og tjekker igennem hos hesten, men kæben er lige så vigtig at tage med, da den har direkte relation til områderne.  Kæben består af overkæben og underkæben og forbindes af kæbeleddet, hvis funktion er at sørger for bevægelse af underkæben. Led kapslen har en masse nerveender som b.la. stabiliserer og kordinerer og er med til at underkæben bevæger sig i forhold til hovedets bevægelse og position til resten af kroppen. Når hesten f.eks. drejer til siden, skal den først stille sig og det sker ved, at underkæben bevæges til modsatte side. Når hesten løfter sit hoved, vil underkæben glide tilbage, og frem når hesten igen sænker hovedet. Der kan være mange grunde til, at hesten har restriktioner i kæbeleddet såsom tandspidser, forkert tandstilling og dermed en forkert tygge teknik, hvilket vil give en asymmetrisk og overbelastet muskulatur. Et for stramt næsebånd som forhindrer underkæben i at bevæge sig korrekt, ja årsagerne kan være mange. Men når hestens kæbe ikke fungere optimalt, vil den i mere eller mindre grad være forhindret eller udfordret i at stille sig korrekt i ridningen. Derfor vil jeg altid tjekke kæben og dens funktion.