Kort om de fysiurgiske redskaber og teknikker.

Kort om de fysiurgiske redskaber og teknikker

              Massage  og bindevævsløsning

Jeg tager udgangspunkt i "Intelligent Touch" og den traditionelle massage. Udover dette benytter jeg mig af triggerpunkter, stresspunkter, specialmassage, trykpunksmassage, facialøsning (bindevævsløsning) og pain points. Massage hjælper hestens krop med udskillelse af affaldsstoffer og tilførelse af blod og dermed ilt. Også bindevæv, sener og ledbånd påvirkes positivt af massage. 

                Kranio sakral terapi (KST).

Når jeg benytter KST bruger jeg en afbalanceringsform, hvor jeg arbejder med kranieknoglerne, korsbenet samt cerospinalvæsken og hjernehinderne. Hvor blide stræk og tryk afspænder knoglerne i forhold til hinanden.

De Kranio Sakrale teknikker kan benyttes overalt på hestens krop og er ofte meget effektive. 

                         Ledmobilisering.

Når jeg benytter ledmobilicering påvirker jeg de relevante led med passiv bevægelse inden for den bevægelsesramme som leddet burde kunne bevæge sig i. Dette for at hjælpe leddet og genetablerer optimal bevægelse, balance og funktion.

                       Laserterapi

Laserlyset stimulerer kroppens egen helingsprocesser ved at overfører energi til cellerne. Laserlyset har en betændelseshæmmende samt smertestillende effekt. Øger frigørelse af celleopbyggende materiale. Frigørelse af affaldsstoffer fra cellerne. Desuden bruges laseren til påvirkning af akupunkturpunkterne, samt til ømme muskler og eventuelt inden massage. 

Jeg benytter ofte laser som et supplerende redskab i min afbalancering.  Jeg kan også have forløb kun med laserterapi. Dette gerne i forbindelse med en skade. Jeg udfører også laserterapi på hunde og mennesker.

Udover overstående benytter jeg flere supperende redskab samt vejledning af:

- Akupressur og viden om meridianbaner.

-Proprio træning

- Viden om træning/genoptræning.

- Sadler og bidtilpasning.

- Tænder.

- Ernæring og hove.

Fysiurgisk hesteterapi kan aldrig erstatte dyrlægen. Vi behandler ikke sygedomme, akutte skader eller stiller diagnoser. Vi afbalancerer, afhjælper og øger bevægeligheden og dermed fremmer præstationen og velværet hos din hest.